uw huidige locatie:  Home > Nieuws

Storing / onderhoud

16.55 uur
Op dit moment is er een storing op de XS1 server.
Hierdoor kunnen sommige websites traag reageren en e-mail komt met vertraging aan.
Naar verwachting is deze storing opgelost om 17.30 uur.
--------------------------------------------------
17.32 uur
Storing op XS1 server is opgelost.2011-01-10
Auteur: administrator
Bron: Server Admins

Numerieke Domeinnamen

De Sunrise-procedure voor numerieke domeinnamen is gesloten. Houders van merkenrechten of rechten op een handelsnaam konden van 1 tot en met 14 december 2007 een aanvraag voor toewijzing van ‘hun’ domeinnaam indienen. 114 numerieke domeinnamen zijn bij deze voorinschrijving aangevraagd.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

De validatie voor de numerieke domeinnamen waarvoor slechts één aanvraag is ontvangen tijdens de sunrise, is inmiddels van start gegaan. Tegelijkertijd gaat de notaris de volgorde van de behandeling van domeinnamen waarvoor meer dan één aanvraag is ingediend loten.

Uiteindelijk zijn, na opschoning van het bestand met de niet-betaalde aanvragen, de volgende domeinnamen tweemaal aangevraagd:

010, 020, 070, 0900, 10, 13, 30, 42, 100, 101, 247, 538, 555.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanaf de algemene introductie van numerieke domeinnamen, waarover binnenkort meer informatie volgt, kunnen de toegewezen domeinnamen in gebruik genomen worden.


----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vanwege technische beperkingen, bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, is het momenteel nog niet mogelijk om de "beschikbaarheid / whois" te controleren op numerieke domeinnamen.
Zodra bekend gemaakt wordt, wanneer de registraties van numerieke domeinnamen van start kunnen gaan, zal ook bekend worden gemaakt wanneer de "beschikbaarheid / whois" functie volledig met de numerieke domeinnamen gaat functioneren.


2008-01-21
Auteur: xcat
Bron: SIDN.nl

Waarschuwing domeinnaamfraude

SIDN, de .nl registry, heeft vandaag verscheidene klachten gekregen van deelnemers en houders over domeinnaamfraude van het bedrijf “Stichting Toezicht Domeinregistratie”. Deze ‘stichting’ belt houders van een .nl domeinnaam met het verhaal dat een ander bedrijf hun .nl domeinnaam onder de extensie .org of .biz wil registreren. Vervolgens wordt de houder de mogelijkheid geboden tegen een hoog bedrag hun domeinnaam met deze extensie te registreren.

SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) heeft niets te maken met dit bedrijf en waarschuwt hierbij houders om niet op een aanbod van dit bedrijf in te gaan. Daarnaast overweegt SIDN juridische stappen te ondernemen.

Fraudemeldpunt
Deelnemers en domeinnaamhouders die op de hierboven beschreven of soortgelijke wijze benaderd zijn, verwijzen wij door naar www.fraudemeldpunt.nl. Dit is het landelijke meldpunt voor advertentie- en acquisitiefraude.2007-11-23
Auteur: xcat
Bron: SIDN.nl