uw huidige locatie:  Home > Helpdesk

Wat is een domeinnaam

Wat is een domeinnaam / domeinnaamregistratieOm een website te kunnen vinden, heeft u het adres van die website nodig. Een adres op internet wordt een domeinnaam genoemd. De domeinnaam van de website waar u nu naar kijkt, is "sisd.nl". Andere voorbeelden van bekende domeinnamen van websites zijn google.nl en nu.nl. Een domeinnaam kan de successleutel zijn van uw onderneming of als particulier.

Tip: Voorkom hoge kosten.
Bij SISD.nl betaalt u nooit teveel. U betaalt immers alleen voor de dienst die u afneemt.


Wat is webhosting

Webhosting servers in de serverruimteWanneer u een website heeft, wilt u dat deze voor iedereen - over de hele wereld - toegankelijk is. U heeft de website immers niet uitsluitend voor uw eigen plezier laten maken. De site zal dus geplaatst moeten worden op een computer die continu (24 uur per dag, 365 dagen per jaar) met het Internet verbonden is. Een dergelijke computer heet een server.
Deze server moet ook beschikken over een stabiele en razend snelle internet verbinding.

Op deze server kunt u een persoonlijk stukje van de hardeschijven "huren" waar op uw website vervolgens geplaatst kan worden. Ook geeft deze ruimte de mogelijkheid om e-mail te kunnen ontvangen dat naar uw domeinnaam is verzonden vanaf het internet. Men noemt het huren van deze ruimte "webhosting".

Webhosting is uw persoonlijke diskruimte op onze internet servers.

Om de website helemaal optimaal bereikbaar te maken zal aan dit webhostingpakket een domeinnaam gekoppeld worden. Wanneer uw bedrijf bijvoorbeeld SISD heet kan deze bijvoorbeeld toegankelijk gemaakt worden via www.sisd.nl. Tevens kunt u met de juiste inloggegevens alle e-mails lezen die verzonden zijn naar "iets@uwdomein" bijvoorbeeld "support@sisd.nl.

Mocht iets niet geheel duidelijk zijn, stuur dan een e-mail naar support@sisd.nl of verstuur uw vraag online via deze link.
Onze deskundige medewerkers beantwoorden uw vragen binnen 24 uur.


Wat is een website

Een website, weblocatie, of webstek (vaak afgekort tot: site) is een verzameling van samenhangende webpagina's die op het wereldwijde web op het internet te bereiken zijn. Een website wordt opgebouwd in HTML, een opmaaktaal, in combinatie met opmaakelementen in CSS en dynamiek via technieken als Javascript, Flash, Css of PHP. Een webbrowser (Internet Explorer, FireFox of Netscape) vertaalt de informatie en biedt mensen de mogelijkheid om de interactieve elementen binnen een website, zoals hyperlinks, te gebruiken. De belangrijkste technieken achter websites, zoals HTML en CSS, worden beheerd en uitgebreid door het World Wide Web Consortium, beter bekend als het W3C. De directeur van het W3C is Tim Berners-Lee, die in 1991 de eerste website maakte en de taal HTML bedacht.


Waarom krijg ik spam

Standaard leveren wij op al onze emailaccounts gratis spam en virusfiltering. De filters worden dagelijks up to date gehouden maar helaas vinden spammers steeds nieuwe wegen om u en ons met ongewenste email te bestoken.
Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat uw account volledig spamvrij is.

De spamfilters en virusscanners worden meerdere keren per dag geupdate om de meest recente spam en virussen tegen te houden. Toch blijft het verstandig om zelf een antivirusprogramma op uw computer te installeren eventueel aangevuld met een anti spam programma.

Voorkomen is beter dan genezen.

Lees meer...