uw huidige locatie:  Home > Artikel details >

Waarom krijg ik spam

Minder...

Standaard leveren wij op al onze emailaccounts gratis spam en virusfiltering. De filters worden dagelijks up to date gehouden maar helaas vinden spammers steeds nieuwe wegen om u en ons met ongewenste email te bestoken.
Hierdoor kunnen wij niet garanderen dat uw account volledig spamvrij is.

De spamfilters en virusscanners worden meerdere keren per dag geupdate om de meest recente spam en virussen tegen te houden. Toch blijft het verstandig om zelf een antivirusprogramma op uw computer te installeren eventueel aangevuld met een anti spam programma.

Voorkomen is beter dan genezen.


De spamverstuurders zoeken vaak het internet af naar e-mailadressen of versturen email naar automatisch gegenereerde adressen, waar toevallig uw e-mailadres tussen staat.
Ook verzamelen de spamverstuurders of virussen de e-mailadressen uit bestaande e-mails die veelvuldig verstuurd worden.
Dit zijn zogenaamde "HOAX" berichten. Een truc om u de e-mail naar zoveel mogelijk ontvangers te sturen. Probeer daar niet aan mee te werken. Fake of namaak.
 
Spam voorkomen kan eigenlijk alleen door uw e-mailadres strikt geheim te houden, maar dan bent u natuurlijk moeilijk bereikbaar.

Tips:
* Bij twijfel of u een "hoax" bericht gaat doorsturen, zoek eerst in google of virusalert of het onderwerp van de e-mail zeker geen "hoax" of "fake" bericht is.
* Verwijder alle e-mailadressen van de vorige afzender, als u een e-mail doorstuurt.
* Zet de e-mailadressen in de Bcc: in plaats van To: bij het doorsturen van een bericht. Op die manier ziet geen enkele ontvanger naar wie u de e-mail allemaal heeft verzonden.